Vad är konfirmation?

Konfirmationen är en kurs om kristen tro som pågår under ett läsår för dig som går i årskurs 8. På konfan får du träffa nya kompisar, lyssna på undervisning om den kristna tron samt samtala i smågrupper om livet och tron. Under året kommer vi bland annat prata om vem Jesus är, vad Bibeln handlar om och om grundläggande mänskliga frågor som vi alla ställs inför.  Det är ett år då du också får fundera över dina egna värderingar – vem du är, och vill vara. Varje lektionstillfälle avslutas med en andakt. 

Konfirmationen präglas av mycket gemenskap och vi gör flera utflykter och aktiviteter tillsammans under året.  För att få en bra inblick i den kristna tron är det viktigt att  vara med på minst åtta gudstjänster under året.”

Mer information om anmälan till årets konfirmation finns här!

Nyheter

Full 2
Full 1

Vanliga frågor och svar

När?

Infoträff för intresserade konfirmander och föräldrar 4:e september 18:00.

Konfirmationen kommer vara på onsdagar 16:30-18:15, med uppstart 11:e september.

800 kr och då ingår utflykter, fika och undervisningsmaterial. Kostnad för hajk och läger/resa tillkommer (om kostnaden är ett problem hjälper vi gärna till).
Caroline Löfgren 0707 - 47 99 09 caroline.lofgren @ opalkyrkan.se eller Agnes Johansson 0707 - 96 40 25 agnes.johansson @ opalkyrkan.se