Äventyrskonfa 2024-2025

Nu är anmälan öppen till Opalkyrkans äventyrskonfa 2024-2025! Under läsåret kommer vi träffas en gång i veckan för undervisning, samtal, övningar och andakt. Vi börjar varje träff med smörgåsfika. Dessutom blir det en hajk på hösten och några utflykter med äventyrsinslag under året. På vårterminen kommer vi att åka på läger eller göra en resa tillsammans. Hoppas du vill hänga på!
·

Jazzkonsert i Opalkyrkan tisdagen den 19/12 kl.19:00

Välkomna på jazzkonsert med Majornas Storband den 19/12 kl.19:00. Det blir en svängig kväll med härligt storbandsjazz, med lite juliga inslag. Erik kommer att ha en liten julandakt och vi kommer att samla in pengar till Reningsborgs skolprojekt i Eswatini (före detta Swaziland). Det bästa av allt, det är fri entré. Varmt välkomna!
·

Ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det

·

Varmt välkommen på julmarknad i Opalkyrkan!

Lördagen den 2 december klockan 11.00-14.00 bjuder Opalkyrkan in till julmarknad. Det blir fikaservering i Opalsalen, klädsecondhand, lotterier och försäljning – något för alla! Vi ses!
·

Äntligen dags för Tonår!

·

Nu startar Scouterna!

·

Äventyrskonfa 2023-2024

Nu är anmälan öppen till Opalkyrkans äventyrskonfa 2023-2024!  Tipsa din vän, granne, klasskompis, släkting, kollega!  Kommer bli så bra! 
·

Ekumenisk bönevecka 2023

Nästa vecka är det Ekumenisk Bönevecka i över 120 länder världen över! Här i Väster samlas kyrkorna traditionsenligt tillsammans över samfundsgränser och följande härliga samlingar finns att delta på: Ladda ned ett program för böneveckan här.
·

Gå inte förbi – Opalkyrkans Julkonsert 2022

Sångare och musiker presenterar julens budskap under ledning av Åsa Nomark! När: 17 December kl 17.00 & 20.00 Var: Opalkyrkan på Opaltorget i Tynnered Biljetter: Platsbokning via mail julkonsert @ opalkyrkan.se (skicka namn, telefonnummer, antal biljetter) Gratis inträde och frivillig insamling till Dreamhouse Moldavien, välkommen!
·

Kom och sjung i Opalkyrkans julkör!

Var med i Opalkyrkans julkonsert den 17 december. Vi sjunger allt från svängig gospel till stämningsfulla julsånger under ledning av Åsa Nomark. Ingen körvana behövs – Kom och prova på! Ingen anmälan krävs.Övningarna är kl 19.00-21.00 följande datum:Måndag 14 novMåndag 21 novTorsdag 1 decTisdag 6 decOnsdag 14 decVarmt välkommen du som är 13 år och uppåt. Finns också möjlighet att sjunga i Opalkyrkans BARNKÖR för dig som är mellan 6-13 år. Sjung tillsammans med den stora julkören på julkonserten den 17 december!Övningarna är kl 17.30-18.30 på onsdagar:23 nov30 nov7 dec14 dec Vid frågor, kontakta julkonsert@opalkyrkan.seKonserten arrangeras i samarbete mellan Opalkyrkan
·

En Julkonsert med FOLK, 20/11 i Opalkyrkan

Söndagen den 20:e november kl 18:00 kommer FOLK med gäster till Opalkyrkan för att hålla En Julkonsert, en kväll vi sent kommer glömma! Biljetter finns att köpa på Tickster, tryck på länken eller scanna QR-koden nedan. Varmt välkommen!
·

Fredagsklubbens program för höstterminen 2022

·

Tonårs program för höstterminen 2022

·

Nytt programblad för September-November 2022

Det finns nu ett nytt programblad för September-November 2022! Programblad September-November 2022Ladda ner
·

Anmälan till Opalkyrkans församlingshelg

Anmäl på följande länk senast 11 september!
·

Konfa 2022-2023

Här kommer en inbjudan till Opalkyrkans konfa 2022-2023! Tipsa dem ni känner!
·

Öppen kyrka i Opalkyrkan

Varje tisdag kl 10:30-14:00 samlas vi i Opalkyrkan för en god gemenskap. Tillsammans dricker vi kaffe och fikar på enkelt fikabröd. Alla är varmt välkomna till Öppen kyrka i Opalkyrkan precis som man är.
·

Injili Gospel Choir gästar Opalkyrkan 5:e februari

Glimåkra Folkhögskolas gospelkör Injili Gospel Choir gästar Opalkyrkan.Kom och Gospla loss! Ta med Covidpass och legitimation. Konserten börjar kl 19.00 lördag 5:e februari. Varmt välkomna! 
·

Ny termin på Fredagsklubben!

Hej! Fredagsklubben är igång igen och vi träffas varannan vecka (jämna veckor) i Opalkyrkan kl. 18:30-20:30. Fredagsklubben är för dig som går i årskurs 4-6. Pandemin håller fortfarande på och därför tänker vi lite extra på detta under våren: 1. Det är viktigt att stanna hemma om du känner av corona-symtom. 2. Är du frisk är du varmt välkommen till Fredagsklubben! 3. När vi är på Fredagsklubben tänker vi på att tvätta händerna för vi fikar, inte sitta i varandras knän och inte kramas. 4. Skulle det vara så att du blir sjuk och testats positivt för corona och nyligen
·

Ny termin på Tonår!

Hej! Nu har Tonår dragit igång igen! Vi träffas på fredagar kl. 19:00-23:00 i Opalkyrkan. Tonår är för dig som är 13-19 år. Lite information om vad som gäller på Tonår under våren: 1. Det är viktigt att stanna hemma om du känner av corona-symtom. 2. Är du frisk är du varmt välkommen till Tonår! 3. När vi är på Tonår tänker vi på att tvätta händerna för vi fikar, inte sitta i varandras knän och inte kramas. Vi har ett ansvar emot varandra och därför tänker vi på att hålla lite avstånd. 4. Skulle det vara så att du
·

Ny termin i UV-scout och Mini-UV

Hej! På onsdag den 19/1 kl. 18:30 börjar vi höstterminen i UV-scout. Alla gamla och nya scouter är välkomna. Vi välkomnar särskilt de som börjat 1:a klass (födda 2014) att börja i mini-UV. Vi ses på onsdag! /Lars-Göran
·

Viktig information inför Julkonserten

Eftersom Folkhälsomyndigheten har kommit med nya restriktioner för samlingar med över 100 personer, följer församlingen det och det innebär att man som besökare på konserterna kommer att behöva visa upp vaccinationsbevis för att komma in. För att i största mån undvika köbildning vid kontrollen i entrén ber vi samtliga konsertbesökare att: 1. Ladda ner sitt vaccinationsbevis i förväg. 2. Om möjligt göra beviset tillgängligt offline för att minimera nätverksfördröjningar (se bild nedan). Varmt välkommen!
·

Opalkyrkans julkonsert med Boris René

Välkommen på Opalkyrkans julkonsert den 18 december! Soul- och popartisten Boris René är gästartist på konserten. Det kommer att bjudas på allt ifrån svängiga gospels till stämningsfulla julsånger. Temat i år för konserten är ”Välkommen hem”. Vi kommer att ha två konserter, en kl 17:00 och en kl 20:00 i Opalkyrkan. Eftersom Folkhälsomyndigheten har kommit med nya restriktioner för samlingar med över 100 personer, följer församlingen det och det innebär att man som besökare på konserterna kommer att behöva visa upp vaccinationsbevis för att komma in. Biljetterna kostar inget men man måste boka biljett, så vi vet hur många som
·

Sjung i Opalkyrkans julkör med Boris René

Var med i en kör för alla och sjung in julen i Opalkyrkans julkonsert den 18 december!  Allt från svängiga gospels till stämningsfulla julsånger. Gästartist på konserten är soul- och popartisten Boris René. Ingen körvana krävs – bara du är sångsugen. Välkommen att komma och prova på den 16 nov! Övningar kl 19:00-21:00- Tisdag 16 nov- Torsdag 25 nov- Torsdag 2 dec- Onsdag 8 dec- Onsdag 15 dec genrep //BARNKÖR//Vi välkomnar även alla barn mellan 6-13 år till barnkör! Övningar kl 17:30-18:30- Onsdag 24 nov- Onsdag 1 dec- Onsdag 8 dec- Onsdag 15 dec- genrep Varmt välkomna att vara med och
·

Tonårs program för höstterminen 2021

Här har vi tonår program för höstterminen. Nu ses vi igen som vanligt i Opalkyrkan kl. 19:00. Tonår är för dig som är 13 år och uppåt. Välkommen! Hoppas vi ses!
·

Fredagsklubbens program HT-21

Fredagsklubben har nu dragit igång igen! Vi ses varannan fredag (jämna veckor) kl. 18:30-20:30 i Opalkyrkan. Fredagsklubben är för alla som är 10-12 år. Välkommen! Hoppas vi ses där!
·

Tonårsläger på Björkö

Årets tonårsläger på Björkö är avslutat. Vi var 16 tonåringar och 10 ledare. En dag bestod bland annat av bibelstudie, smågrupper, fika, bad, aktivitet, andakt och spel. Här har ni bilder från en utav aktiviteterna vid hade under lägret. Inget tonårsläger utan FESTKVÄLL, som innehöll hjälmolympiaden, allsång och veckans…. Ledarna fick också var med på ett hörn när vi körde Skriva-med-rumpan-leken, som videon visar här nedan.
·

11-kaffet tillbaka 18:e augusti

Nu tar 11-kaffet ett sommaruppehåll men börjar igen onsdagen 18:e augusti, då är alla välkomna tillbaka! Trevlig sommar!
·

Taco + Scoutläger = sant

·

Paddlingsdags!

·

Lägerbålskul…

En klassiker.
·

Lite bilder från en solig lördagsförmiddag…

·

Goa lägerbilder

·

Kväll i lägerbyn

Nu har ropen tystnat över ängarna, tänderna är borstade och scouterna i sina sovsäckar. Nu vankas en stund av ledarhäng i fotogenlyktans sken. En stund på jorden. Imorgon verkar bli en fin dag – lägrets bästa dag – precis som den här varit!
·

Lägerbål vid spegelblank sjö

Lägret andra dag avrundas vid den nu spegelblanka sjön där fisken hoppar. Efter middag på egenhändigt fångad (och inköpt) fisk, mojnar det till en vindstilla kväll med härliga upptåg, tävlingar och spex. Snart vankas andakt och sedan skrabbelucker ala äkta UV-scoutläger. En superb dag går i tacksamhetens tecken mot sin fullbordan. Följ oss vidare!
·

Lägerkiosk!

·

Drama vid sjön

Vi följer lärjungarna Judit, Maria och Maria när de möter en samarier Simion på sin sökinsats efter Jesus. Idag handlar det om utanförskap och att inte ha fördomar om någon, oavsett varifrån man kommer eller vilket folk man tillhör. #gåduochgörsomhan
·

Fiskeprojekt utdelning

Ett av lägrets projekt är fiske och tidigt innan frukost rodde vi ut och drog 1 av 2 nät. Vi fyllde hinken med 2 stora gösar och 10-12 fina abborrar. Nu är kaffet inmundigat och nät nr.2 väntar. (Nät nr2 gav bara två fiskar, men det var två stora gösar, varav en var rekordstor – se film) Nät nr2, med fiskeprojektgrupp 1b
·

Första lägerdagen slut

En väldigt fin dag på många sätt! Så här 00:31 prasslar det lite från ngt tält, annars hör man bara vinden susa lite gott i bakgrunden. Tack Jesus för en bra lägerdag! Bästa Tim!Det är här det händer!Insamlingsinfo…Sång på lägerbåletI väntan på nattamackan…Chokladmjölk on its wayViktigt med rena bajamajor!! Lägerbålssång
·

Kvällsmat, kiosk och lite av varje…

Efter en lite regnig start, är lägerplatsen nu uppbyggd och kvällsmaten uppäten. Efterrätt blev kiosköppning. Alla har idag tilldelats 25 Rolandos att handla för i kiosken. Imorgon handlar vi med Ellys…nu blir det snart lägerbål! Matlagning på gång. Många kunder i kö till kiosken…
·

Första middagen på lägret serverad 🙂

Som alltid, grillade burgare till lunch, iaf en dag. Grillkompanjon Bjärkhed och undertecknad har nog grillat snart 10 000 burgare i lägersammanhang…
·

UV-scoutläger är nu igång!!

Här kommer några första bilder och filmer från vårt scoutläger. Be gärna om beskydd från skador och sjukdomar. Be också om fint väder och go gemenskap!🙏👍 Elly, Elsa och Roland hämtar kanoter. Gott med medvind! ”Förpatrullen” käkar frukost. Äta bör man Tack till Ica Supermarket/Gnosjö! En fantastisk plats att ha UV-scoutläger på! Ankomst och tältuppsättning!
·

Äntligen möjligt att ses till Gudstjänst!

Glädjande har nu restriktionerna justerats ytterligare och per den 1/7 är det tillåtet med 300 besökare i kyrkan! Så varmt välkommen till Gudstjänst i fysisk form! I kyrkan finns det fortsatt markerade platser. Sällskap/familjer sätter sig tillsammans och vi tillämpar avstånd enligt sunt förnuft. Bokning av plats behövs inte längre. Omsorgsgrupperna väljer om de vill erbjuda kyrkfika. För dig som inte har möjlighet att komma till kyrkan, streamas Gudstjänsterna fortsatt via Opalkyrkans Youtube-kanal. Välkomna! Livebild från Gudstjänst 6/6
·

Ekumenisk Gudstjänst på Pingstdagen

Pingsten – Guds gåva till en orolig värld  Söndagen den 23 maj kl 11:00 firar vi en ekumenisk gudstjänst. Gudstjänsten sänds från Opalkyrkan och du har möjlighet att följa med via Hjärta Göteborgs youtubekanal: https://www.youtube.com/HjärtaGöteborg Vissa församlingar sänder den som egen huvudgudstjänst på sin egen kanal, andra har det som kompletterande gudstjänst och hänvisar via länk.  Medverkar gör präster, pastorer och sångare från kyrkorna i västra Göteborg. Predikan: Anna Ahlström, Fiskebäckskyrkan. Kom och låt oss fira Pingst med hela den stora kyrkofamiljen!  Arrangörer: Kyrkorna i västra Göteborg och Hjärta Göteborg
·

Konfirmation 21/22

Hej! Till hösten ska vi i Opalkyrkan ha en konfirmationsgrupp för de som ska ska börja i åk 7 och åk 8 till hösten 2021, alltså för de som är födda år 2007 och 2008. Det kommer vara ett år med undervisning om kristen tro, diskussion, praktik, fika, gemenskap, lovsång, bön och resa. Vi kommer träffas på torsdagar kl. 17:00-19:30. Start den 9 september 2021. Vore jättekul om du ville haka på! Har du frågor går det bra att höra av sig till Rickard Berle på 0707385751 eller rickard.berle@opalkyrkan.se Hoppas vi ses i höst på konfirmationen!
·

Välkomna tillbaka

Från och med den 14/4 startar vi upp med utomhusträffar igen i UV-scout och Mini-UV. Vi hoppas att få se alla igen!
·

Praktikant från Bibelskola Livskraft

På måndag får vi en elev från Bibelskola Livskraft som kommer till oss och gör sin praktik. Hon heter Johanna Kristiansson och hon kommer vara här i Opalkyrkan vecka 15-17. Hon kommer att vara med på alla barn- och ungdomsverksamheter i kyrkan och hänga med Lina och Torbjörn på Vättnedalsskolan. Hon kommer även att vara med på tisdagsbönen och på gudstjänsten. Så henne får vi ta hand om lite extra! Johanna har här skrivit en hälsning till oss i Opalkyrkan och där hon även berättar lite om sig själv. Hej! Jag heter Johanna Kristiansson, är 19 år och går just nu
·

Årsmöte

Lördagen den 30/1 samlades 92 medlemmar till årsmöte. Pga Covid19 var årsmötet digitalt och om man nu kan säga tack vare Covid19, så blev det rekorddeltagande, just för att det gick att vara med på årsmötet via länk. Något att bära med sig för framtiden att kunna kombinera fysisk samling med möjlighet att vara med på länk. – Tack till dig som gick in i en ny uppgift! – Tack till dig som varit engagerad och i samband med årsmötet lämnat en uppgift! – Tack till Jesus för verksamhetåret 2020! Tack för att vi kunnat ställa om och vara församling
·

Vittnesbördsmöte 21/2

På gudstjänsten v.7 längtar vi efter att få höras vittnesbörd av olika slag. Kanske att DU kan berätta om ett bönesvar du fått, ett Gudsmöte eller ett helande, kanske vill du dela en dröm eller en bibeltext som talar till dig eller en sång som styrker och bär? Vi behöver få höra varandras berättelser och vittnesbörd – så var frimodig och dela med dig utav det som du varit med om – Paulus skriver: Jo, att när ni samlas har var och en något att bidra med: sång, undervisning, uppenbarelse, tungotal eller uttolkning. Men allt skall syfta till att bygga
·