Hej församlingen!

Det är en speciell tid i våra liv och det känns fortfarande så konstigt att vi inte kan träffa varandra som vanligt. Jag har nu varit här i ett halvår och har träffat många av er men längtar så till att vi ska ses igen!

Livet blir inte alltid som vi tänkt. Vi möter olika motgångar i livet som påverkar oss på olika sätt. Just nu lever vi i en pandemi och den har påverkat oss alla. Någon har kanske varit sjuk, har någon familjemedlem eller nära vän som varit eller är det, eller till och med gått bort. Någon annan känner sig kanske ensam eller känner att Gud känns långt borta och man har helt enkelt tappat hoppet om att livet ska bli bättre. Men när vi inte ser en utväg har Gud en utväg och vi får sätta vårt hopp till honom. Oavsett vad vi går igenom vill Gud möta oss. Han vill komma med helande, tröst och kärlek till var och en av oss. Gud lämnar oss inte. 

En lärare på min Bibelskola sa att “Dina känslor är alltid sanna men säger inte alltid sanningen.” och det är något jag har tagit med mig. Även när jag känner att Gud känns långt borta så är han inte det. Gud har lovat oss i Bibeln att han ska vara med oss varje dag till tidens slut. Varje dag! Hur fantastiskt är inte det! Vi kan läsa om det i Matteusevangeliet 28:20. Det är sant och Guds ord kommer alltid att bestå. Vi får lita på Gud och vi får lita på att hans ord är sanna. Vi får sätta vårt hopp till honom. 

I Romarbrevet 5:5 kan vi läsa att “Hoppet sviker oss inte, för Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande som han gett oss.” Hoppet sviker oss inte och Gud vill ge den som känner sig trött och svag ny kraft. I Jesaja 40:31 står det “Men de som hoppas på Herren får ny kraft, de lyfter med vingar som örnar. De springer utan att mattas, de vandrar utan att bli trötta.” När vi känner att vi inte orkar mer får vi komma till Gud så fyller han oss med ny kraft. 

Guds ord håller och han är så mycket större än våra tankar och inget mörker är för mörkt för Gud. Guds ljus övervinner allt! Och varje dag får vi välja Gud. Det är ett val att följa honom varje dag och han har inte sagt att livet kommer att bli enkelt bara för att vi följer honom, men han har lovat att alltid vara med oss och det får vi lita på. Vi får varje dag säga till honom “Även idag väljer jag dig Gud. Jag väljer att lita på dig, och på att ditt ord är sant och att det håller. Gud kom och fyll mig med ny kraft. Jag sätter mitt hopp till dig.” Så min uppmaning till dig är sök Gud! Han vill möta dig i din situation. Du är inte ensam och din situation är inte för mörk för att Guds ljus ska kunna bryta in. Han vill möta dig exakt där du är! Så sök Gud!

Gud vare med dig! 

/Lina Wernmyr